Oratorij 2015

Grahovo
30.06.2015
Tudi letos je v Grahovem potekal oratorij, in sicer od ponedeljka, 30. junija, do petka, 3. julija. Vsak dan se je zbralo približno 35 otrok, ki so pod vodstvom animatorjev ter gospoda župnika Sandija spoznavali glavnega junaka letošnjega oratorija Dominika Savia. Geslo letošnjega oratorija je Hočem biti svet. K svetosti pripomore, da smo veseli, da izpolnjujemo svoje dolžnosti in da pomagamo drugim, zato so se animatorji in gospod župnik vse dni oratorija s svojim zgledom trudili, da bi otrokom približali način življenja Dominika Savia.

Dan se je začel z zbiranjem animatorjev, malo po 8. uri zjutraj. Ob 9. uri so se začeli zbirati tudi otroci. Nato smo se vsi skupaj zbrali v cerkvi, kjer smo ob oratorijski himni, molitvi dneva in pogovoru ponovili spoznanja prejšnjih dni in se seznanili z mislijo dneva. Sledile so kateheze po skupinah, po katehezi delavnice, nato kosilo. Ob 13. uri pa različne igre na dvorišču župnišča. V četrtek so bile igre vodne.

Na ustvarjalnih delavnicah se je ustvarjalo škatlice, voščilnice, različne živali iz papirja, svečnike ... Potekali pa sta tudi skavtska in športna delavnica.

V ponedeljek in četrtek sta bili oratorijski maši. Z zahvalami, prošnjami in prinašanjem darov so sodelovali vsi otroci.

V sredo je sledil piknik s skritim zakladom v Podšteberku. Skriti zaklad je letos prvič pripravljala fantovska ekipa animatorjev s pomočjo animatorke Klare Š..

V petek ob 15. uri so se nam v gasilskem domu v Grahovem pridružili starši. Na prireditvi se je vsaka skupina predstavila, prisluhnili smo zvokom harmonike ter se posladkali s sladoledom. Ob 16. uri smo se v upanju, da se na ponovnem oratoriju vidimo v avgustu, razšli s sklepom, da se bomo tudi med počitnicami trudili stopati po poti svetosti: da bomo veseli, pomagali drugim in izpolnjevali svoje dolžnosti.

Velika zahvala gre tistim gospodinjam, ki so poskrbele za sladke priboljške in veliko palačink, Žanovi in Anžetovi babici, ki je v sredo pripravila kosilo, gospodinjam iz Martinjaka, ki so odstopile slaščice in pijačo, ter gospodični Tonji in gospodiču Luku, ki sta skrbela za zdrava in okusna kosila in čistočo župnišča, ter vsem tistim, ki niste poimenovani, a vendar ste se v molitvi ali kako drugače spomnili na nas.

Vse galerije